Baggio oktatott a Debreceni EgyetemenZsúfolásig megtelt kedden a Debreceni Egyetem sporttudományi oktatóközpontja, ahol az 56-szoros olasz válogatott Roberto Baggio ismertette  az edzők edzőjével, a két éve elhunyt Horst Weinnel kidolgozott FuNino edzésmódszert a Debreceni Futballegyetemen.ÖSSZEÁLLÍTÁSUNK 

A FuNino a Spanyol Labdarúgó Szövetség hivatalos oktatókönyve, a módszer  különlegessége, hogy a fiatal sportolók kreatív teljesítőképességének fejlesztését orvostudományi vonatkozásban is vizsgálja. A programot már a világ 31 országban alkalmazzák, 15 ezer edzőt képeztek eddig.   A Debreceni Futballegyetem keretében kedden és ma az öt modulból álló program első két részét, a 6-14 éves korosztályra vonatkozó ismereteket sajátíthatja el a több mint 300 hazai és külföldi futballedző.

Szilvássy Zoltán, az egyik szervező, a Debreceni Egyetem rektora azt mondta: a programsorozat célja egyebek mellett az együttműködés a külföldi felsőoktatási intézmények sportirányú programjaival. Bács Zoltán kancellár pedig arról beszélt: a konferencia részeként nemzetközileg elismert szakemberek tartottak már edzőképzést Debrecenben, cél, hogy az utánpótlásképzésben dolgozók hozzájussanak modern, nemzetközi szintű ismeretekhez.

Hegedűs Gábor, az Olasz Focisuli igazgatója, a futballegyetem társszervezője arról beszélt: a program öt modulból áll, az alapoktól egészen a felnőtt csapatig eljut - legyen szó profi vagy amatőr egyesületről. 

A kétnapos képzésre a hazaiak mellett Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából, Oroszországból, Lengyelországból és Egyiptomból is érkeztek edzők.