Debreceni segítség a székelyhídi gyermekotthonbaA debreceni Varga Esztétika Bőrgyógyászati Centrum segítsége gyermeknap alkalmából érkezik.A debreceni Varga Esztétika Bőrgyógyászati Centrum munkatársai, Dr. Varga Viktória bőrgyógyász szakorvos, a Hélia-D Professional bőrgyógyász szakértőjének vezetésével, és a Mátrix Független Gondolkodók Páholya összefogtak, hogy segítsék a Dévai Szent Ferenc Alapítvány székelyhídi otthonának kis lakóit gyermeknap alkalmából.

A debreceni Varga Esztétika Bőrgyógyászati Centrum munkatársai bőrgyógyászati szűrést, anyajegyszűrést és általános higiéniai tanácsadást tartanak a székelyhídi Gyermek Jézus Gyermekvédelmi Központban, a 25 bentlakó és 20 napközibe járó gyermeknek. A bőrgyógyászati szűréssel párhuzamosan a gyerekek átélhetik a virtuális valóság egyéni és közösségi élményét, a kisebbeknek meséket, varázslatos 3D-s történeteket visz el a debreceni Mátrix Egyesület, a nagyobbaknak ügyességi játékokat.

A Varga Esztétika munkatársai és a Mátrix Független Gondolkodók Páholya tagjai új kezdeményezésként, a társadalmi szerepvállalás kiemelt fontosságát hangsúlyozva vállalják a helyszínen végzett egészségügyi tanácsadást és a játékprogramok lebonyolítását, melyet az árvaház alapítványa számára adományként ajánlanak fel. Céljuk, hogy az orvosi vizsgálat a játékok nyújtotta élménnyel kapcsolódjon össze, ezáltal oldott hangulatot, játékos környezetet teremtenek a gyerekek számára.

Időpont: 2018. 05. 30. (szerda) 10.00-13.00h (Romániai idő szerint)

Helyszín: Székelyhíd - Gyermek Jézus Gyermekvédelmi Központ